مشخصات کتاب
نام کتاب: درآمدی بر حقوق بین الملل عمومی
نویسنده: سرور دانش
تصحیح و مقدمه: علی امیری
ناشر: موئسسه تحصیلات عالی ابن سینا
نوبت چاپ: اول، ۱۳۹۳ خورشیدی
تیراژ: ۱۵۰۰ جلد
چاپ: امیری
نشانی: کابل، کارته ۴، جوار مسجد شیرشاه مینه، روبروی مکتب متوسطه سید جمال الدین افغانی، مئوسسه تحصیلات عالی ابن سینا
یادداشت مؤلف
مباحث حقوق بین الملل عمومی مانند سایر عرصههای حقوق عمومی، بسیار جذاب، شیرین و دلکش و در عین حال عمیق، دقیق و خیلی گسترده و دامنهدار است، به گونهای که وارد شدن در ژرفای آن آسان اما خارج شدن از آن، مخصوصاً اگر بخواهی با دست پُر بیرون شوی، برای هرکسی چندان آسان نیست.
اهمیت این شاخه از حقوق از این جهت است که در حقوق عمومی داخلی، از رابطه «دولت» و «افراد» در قلمرو ملی بحث میشود. اما در حقوق بین الملل عمومی، سخن از اشخاص بین المللی و تابعان حقوق بین الملل است که به طور عمده «دولتها» و «سازمانهای بین المللی» را شامل میگردد و از سوی دیگر امروز قاعدهگذاری و نورمسازی در جهان به سمتی پیش میرود که به تدریج، حقوق بین الملل، ترجیح و برتری خود بر حقوق داخلی را تثبیت میکند و از همین رو و با توجه به اهمیت روابط بین المللی و گسترده شدن دامنه و ابعاد آن و همچنین اهمیت آن در حیات سیاسی و اقتصادی و ثبات و امنیت کشورها، بحث و پژوهش در این عرصه به یکی از اولویتها و محورهای اصلی فعالیتهای علمی و اکادمیک در پوهنتونها و نهادهای تحقیقاتی تبدیل شده است.
کتاب حاضر یکی از نمونههای بسیار کوچک این نوع فعالیتها است که در «مؤسسه تحصیلات عالی ابن سینا» و با نگاه به موقف نظام حقوقی افغانستان در باره حقوق بین الملل انجام شده است. محتوای کتاب در طی چهار دوره در مقطع لیسانس، در حد چهار کریدت تدریس شده و اکنون پس از تنظیم مجدد (در پنج بخش و هر بخش مشتمل بر چندین فصل) به این هیأت درآمده و از همین رو مباحث و مطالب آن به گونه فشرده و مختصر ارائه شده، تا آنجا که برخی از فصلهای آن تنها چکیدهای از انبوه مطالبی است که خود میتواند موضوع تحقیق و کتاب مستقلی با همین حجم یا بیشتر از این باشد. زیرا مباحث مربوط به «تاریخ و تحولات حقوق بین الملل»، «مبانی و منابع حقوق بین الملل»، «دولتها»، «سازمانهای بین المللی»، «حقوق دریاها»، «حقوق دیپلماتیک و کنسولی»، «حقوق معاهدات بین المللی»، «شیوههای فیصله مسالمت آمیز اختلافات بین المللی» و موضوعات مشابه دیگر، آنقدر مفصل و گسترده است که باید در باره هرکدام، تألیف و تحقیق جداگانهای صورت گیرد.
لازم میبینم از رئیس دانشمند مؤسسه تحصیلات عالی ابن سینا جناب آقای دکتر احمدی و رئیس انتشارات این مؤسسه برادر اندیشمندم آقای علی امیری و همچنین از بنیاد مهرگان عمران که زمینه چاپ و نشر این کتاب را فراهم کردهاند، صمیمانه ابراز سپاس و امتنان کنم. امیدوارم نشر این کتاب، به عنوان درآمدی بر پژوهشهای بیشتر و ژرفتر در این عرصه، گام کوچکی در غنای هرچه بیشتر«کتابخانه حقوقی افغانستان» محسوب گردد.
سرور دانش
زمستان ۱۳۹۲ – کابل
qemat ktab chan mybasha dar bazar ?
lotf namoda qemat wa adras k ktab ra begeram koja ast
سلام. در کتابفروشی های سراسر کشور و همچنین کتابفروشی دانشگاه ابن سینا موجود است
باسلام چگونه میشه این کتاب رادرایران تهیه کرد